Rulou cu piersici

Printeaza

O reteta de prajitura cu piersici si oua, sare, zahar, faina, praf de copt, zahar vanilinat, physalis, suc de lamaie, coaja de lamaie si frisca.

Ingrediente:Rulou cu piersici

blat:

  • 5 ouă
  • 1 vârf de cuţit de sare
  • 120 g zahăr
  • 125 g faină
  • 1/2 linguriţă praf de copt
  • 1 pacheţel zahăr vanilinat

umplutură:

  • 400 g piersici (cutie)
  • 125 g physalis
  • sucul şi coaja rasă de la o jumă­tate de lămâie
  • 7 g g zahăr pudră
  • 500 ml frişcă
  • 3 pacheţele întăritor pentru frişcă

 

Mod de preparare:

Incingeţi cuptorul la 200°C. Separaţi ouăle. Bateţi albuşurile şi presăraţi sarea. Bateţi găl­benuşurile cu zahărul. Amestecaţi făina cu praful de copt şi încorporaţi-o împreună cu zahărul vanilinat în amestecul cu gălbenuş.

Adăugaţi şi spuma de albuşuri. Intindeţi uniform aluatul rezultat pe o tavă tapetată cu hârtie pentru copt. Coaceţi-I 8-10 minu­te. După aceea, răsturnaţi-l pe un şervet de bucătă­rie umed, îndepărtaţi-i hârtia pentru copt şi rulaţi blatul cu ajutorul şervetului.

Lăsaţi-l apoi să se ră­cească. Scurgeţi piersicile şi îndepărtaţi coaja fructelor de physalis. Tăiaţi fructele mărunt şi amestecaţi-le cu sucul şi coaja de lămâie, apoi cu zahărul pudră. Bateţi frişca bine, adăugaţi treptat întăritorul pentru frişcă şi încorporaţi-o în amestecul de fructe.

Derulaţi blatul, întindeţi fructele cu frişcă şi lăsaţi o margine liberă. Rulaţi prăjitura şi lăsaţi-o o oră la rece. Presăraţi-o cu zahăr pudră.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.