Rulade de vită umplute cu şuncă

Printeaza

O reteta de rulade de vita umplute cu sunca din: ardei gras, ceapa, carne de vita, sare, piper, mustar cu tarhon, sunca de praga, ulei, supa si vin rosu.

Ingrediente:Rulade de vită umplute cu şuncă

  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ceapa
  • 6 felii de carne de vita fasonate pentru rulada (a circa 150 g)
  • sare
  • piper
  • 4 lingurite mustar cu tarhon
  • 6 felii subtiri de sunca de Praga
  • 3 linguri ulei
  • 250 ml supa
  • 250 ml vin rosu

 

Mod de preparare:

Se taie în două ardeiul gras, se curăţă de seminţe şi se spa­lă; pulpa se taie fâşii. Se aşază feliile de carne une­le lângă altele; se sărează şi se piperează. Se ung cu câte o linguriţă de muştar şi se aşază pe fiecare câte o felie de şuncă.

Se repartizează deasupra fâşii de ardei gras şi felii de ceapă; se rulează şi se pliază bine latu­rile lungi, pentru a împiedica umplutura să iasă. Se leagă cu aţă sau se fixează cu scobitori sau clame speciale pentru rula­dă.

Se încinge uleiul şi se prăjesc ruladele de jur-împrejur; se stinge cu supă, se toarnă vinul şi se dă în clocot; se lasă să se înăbuşe cca 90 min.

Se păstrează la cald cât timp se dă sosul în clocot şi se reduce puţin; se potriveşte de sare şi piper şi se serveşte alaturi de rulade. Se oferă o garnitura de piure de cartofi.

Rulade de vită umplute cu şuncă

Rulade de vită umplute cu şuncă

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.