Rulade de curcan cu ciuperci

Printeaza

Rulade de curcan cu ciuperci din: carne de curcan, ciuperci, lamaie, salota, paine alba, ulei de masline, ierburi, ou, supa de pasare, dovlecei, sare si piper.

Ingrediente:Retete_1

  • 4 felii de carne de curcan de 125 g fiecare
  • 200 g ciuperci
  • 1 lamaie
  • 1 salota
  • 1 felie de paine alba
  • 2 linguri cu ulei de masline
  • 4 linguri cu ierburi tocate amestecate (salvie, patrunjel, tarhon, ciboulette, hasmatuchi)
  • ou
  • 10 cl supa de pasare
  • 4 dovlecei mici
  • sare
  • piper macinat

 

Mod de preparare:

Bateţi carnea de curcan. Săraţi-o şi piperaţi-o. Curăţaţi şi tăiaţi ciupercile. Stropiţi-le cu lămîie şi puneţi-le deoparte. înmuiaţi felia de pîine într-un bol cu puţină apă călduţă. Incălziţi jumătate din cantitatea de ulei într-o tigaie, puneţi şalota şi ciupercile, şi ţineţi-le pe foc pînă se evaporă lichidul.

Turnaţi totul într-o terină, cu jumătate din ierburile tocate, pîi-nea stoarsă şi oul. Amestecaţi bine. Săraţi şi piperaţi. Ungeţi fiecare felie de carne cu umplutura, rulaţi uşor şi legaţi ruladele cu aţă. Rumeniţi carnea în restul de ulei, apoi turnaţi supa şi lăsaţi să fiarbă înăbuşit 12 minute.

Spălaţi şi tăiaţi dovleceii cubuleţe fară să-i curăţaţi de pieliţă. Fierbeţi dovleceii pe aburi 8 minute şi adăugaţi restul de ierburi. Scoateţi aţa de la rulade şi serviţi cu garnitură de dovlecei.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.