Rulade de curcan umplute cu verdeaţă

Printeaza

O reteta de rulade de curcan umplute cu verdeata din: ceapa, ulei, foaie de dafin, boabe de ienupar, varza murata, vin alb, sare, zahar, piept de curcan, piper, ceapa, usturoi, bacon afumat, cimbru, unt, bacon si supa.

Ingrediente:Rulade de curcan umplute cu verdeaţă

  • 1 ceapă
  • 3 linguri ulei
  • 1 foaie de dafin
  • 3-4 boabe de ienupăr
  • 500 g varză murată
  • 100 ml vin alb
  • sare
  • 1 praf zahăr
  • 4 fileuri subţiri de piept de curcan (a 150 g)
  • piper
  • 4 cepe franţuzeşti
  • 1 căţel de usturoi
  • 50 g bacon afumat
  • 1 legătură cimbru
  • 1 linguriţă unt
  • 12 felii subţiri bacon
  • 150 ml supă

 

Mod de preparare:

Se toacă şi se căleşte ceapa într-o lingură de ulei. Se adaugă foaia de dafin, ienupărul, varza murată şi se călesc împreună. Se toarnă 50 ml vin şi se înăbuşă totul cca 30 min. Se sărează şi se piperează.

Se bate pieptul de curcan şi se condimentează. Se toacă usturoiul, ceapa franţuzească şi baconul afumat. Se rup frunzuliţele de la jumătate din cantitatea de cimbru şi se toacă. Se încinge untul şi se prăjesc baconul afumat şi tocat, ceapa, usturoiul şi cimbrul.

Se repartizează pe feliile de piept şi se rulează. Pe planşetă se aşază unele lângă altele câte 3 felii de bacon şi se înfăşoară în ele câte o ruladă. Se prăjesc ruladele în restul de ulei şi se adaugă firele de cimbru. Se stinge cu restul de vin şi de supă şi se lasă să se înăbuşe cca 20 min. Se potriveşte de sare şi piper şi se serveşte.

Rulade de curcan umplute cu verdeaţă

Rulade de curcan umplute cu verdeaţă

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.