Rulada tiganeasca

Printeaza

Rulada tiganeasca din: pulpa de porc, ceafa de porc, usturoi, piper macinat, boia dulce, sare, ulei, untura, apa si ulei.

Ingrediente:Rulada_tiganeasca

  • pulpa de curcan (partea de sus) sau pulpa de porc (cotlet)
  • ceafa de porc
  • 6 catei de usturoi
  • 1/2 lingurita piper macinat
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1/2 lingurita sare
  • ulei
  • 100 ml untura topita
  • 250 ml apa
  • ulei pentru usturoi

 

Mod de preparare:

Dezosezi pulpa de curcan, apoi baţi carnea cu ciocanul pentru şniţele ca să se subţieze puţin. Cureţi usturoiul şi îl pisezi, după care îl amesteci, după gust, cu boia, piper şi sare. Adaugi ulei, amestecând până obţii o pastă mai groa­să pe care o întinzi peste bucata de carne, apoi ru­lezi strâns. Ruloul astfel obţinut îl legi cu o sfoară şi îl aşezi într-o tavă.

Torni untura topită fierbinte şi 250 ml apă caldă. Acoperi tava cu o folie de aluminiu şi o dai la cuptor, la foc potrivit, timp de o oră, după care iei folia de pe tavă şi laşi mai departe în cuptor până când carnea se rumeneşte frumos. Din când în când, stropeşti rulada cu sosul din tavă. Când este gata, serveşti rulada cu garnitură de cartofi.

Rulada tiganeasca

Rulada_tiganeasca

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.