Rulada surpriza

Printeaza

Rulada surpriza din: carne de vita, bacon, paste, ou, unt, ardei, usturoi, pesmet, patrunjel, sare, piper.

Ingrediente:Rulada surpriza

  • 500g carne tocata de vita
  • 200g bacon (taiat pe lung in felii subtiri)
  • 100g brânza topita
  • 100g paste scurte
  • 1 ou
  • 50g unt
  • 1 ardei gras rosu
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri pesmet
  • 1 lingura zeama de lamâie
  • 3 foi de dafin
  • 1 leg. patrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Pune pastele la fiert in apa cu putina sare, apoi dupa 8-10 minute strecoara-le si, cat sunt inca fierbinti, (nu le clati cu apa rece) amesteca-le bine cu branza Mascarpone, apoi presara-le cu sare si piper dupa gust, dupa care lasa-le sa se raceasca.

Separat, amesteca intr-un castron carnea tocata cu ardeiul gras, curatat de seminte, spalat si taiat in cubulete mici. Adauga usturoiul, tocat marunt, oul, zeama de lamaie si patrunjelul, tocat cat mai marunt.

Potriveste de sare si piper si omogenizeaza bine compozitia. Unge o tava de cozonac cu unt si tapeteaz-o cu o lingura de pesmet. Pune pe fundul si peretii tavii feliile de bacon, astfel incat acestea, dupa ce pui carnea in tava, sa acopere si partea de deasupra a ruladei.

Pune apoi foile de dafin, dupa care pune jumatate din cantitatea de carne tocata, intr-un strat uniform. Peste carne pune pastele, fara ca acestea sa ajunga la peretii tavii. Pune carnea ramasa peste paste, apoi preseaza si uniformizeaza rulada si, acoper-o cu feliile de bacon.

Presara rulada cu pesmetul ramas si pune-o la cuptor, la foc potrivit, pentru cel putin 75 de minute. Inainte de a o taia las-o 10-15 minute sa se raceasca.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.