Rulada savuroasa cu ciocolata

Printeaza

Rulada savuroasa cu ciocolata din: oua, ciocolata, frisca, cacao, faina, zahar pudra, sare, ciocolata, unt, galbenusuri, lapte, zahar si coniac.

Ingrediente:

  • 4 oua
  • 200 g ciocolata
  • 125 ml frisca lichida
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri faina
  • 4 linguri zahar pudra
  • sare

pentru crema:

  • 200 g ciocolata
  • 250 g unt
  • 2 galbenusuri
  • 50 ml lapte
  • 200 g zahar
  • 2-3 linguri coniac

pentru glazura:

  • 50 g ciocolata

 

Mod de preparare:

Se topeşte ciocolata la baie de aburi. Se adaugă frişca şi se lasă să se răcorească treptat. Se separă ouăle. Se bat albuşurile spumă cu zahărul, se adaugă gălbenuşurile cu un praf de sare, ciocolata topită şi, la final, făina şi cacaua. Se întinde compoziţia în tava cu hârtie pentru copt şi se coace la foc mediu.

Se scoate şi se rulează într-un prosop de bucătărie umezit. Se prepară crema din zahăr, gălbenuşuri şi laptele fierbinte. Se fierbe şi, după ce s-a legat, se răceşte.

Se freacă untul, se adaugă ciocolata topită, crema fiartă şi coniacul. Se umple foaia cu cremă, se rulează şi se glazurează cu ciocolată topită.

Rulada savuroasa cu ciocolata

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.