Ruladă rece cu salsa de ardei şi roşii

Printeaza

O reteta de rulada rece cu salsa de ardei si rosii din: carne tocata de vita, carne tocata de porc, ceapa, oua, pesmet, oregano, cimbru, usturoi, rozmarin, ulei de masline, frunze de rucola, ardei rosii, ardei gralbeni, ardei iute, rosii, otet balsamic, zahar fin si frunze de busuioc.

Ingrediente:Ruladă rece cu salsa de ardei şi roşii

  • 500 g carne tocată de vită
  • 500g carne tocată de porc
  • 1 ceapă, tocată fin
  • 2 ouă
  • 50 g de pesmet
  • 1 linguriţă de oregano uscat
  • 1 linguriţă de cimbru uscat, plus extra pentru presărat deasupra
  • 2 fire de rozmarin, cu frunzele culese
  • 2 căţei de usturoi, unul pisat, celălalt feliat fin
  • 2 linguri ulei de măsline, plus extra pentru uns chifle
  • frunze de rucola, pentru servit

pentru salsa:

  • 2 ardei roşii şi 2 galbeni, fără seminţe şi tăiaţi în felii groase
  • 1/2 linguriţă ardei iute uscat sfărâmat
  • 300g de roşii foarte coapte
  • 2 linguri de oţet balsamic
  • 1 linguriţă de zahăr fin
  • 1 mână frunze de busuioc

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 180° C/gaz 4. Se pun carnea, ceapa, ouăle, pesmetul, o linguriţă de sare şi 1/2 linguriţă de piper negru într-un castron mare. Se adaugă ierburile şi usturoiul pisat în bol, apoi se amestecă foarte bine cu mâinile.

Se unge cu un pic de ulei o formă de franzelă de 900g, apoi se presează înăuntru carnea tocată, lăsând partea de sus un pic bombată. Se presară câteva frunze de cimbru şi se stropeşte cu un pic de ulei.

Intr-o tavă, se amestecă ardeii cu usturoiul rămas, două linguri de ulei şi fulgii de ardei iute. Se pun rulada şi ardeii la cuptor, ardeii dedesubtul cărnii. Se coc 30 de minute.

Intre timp, se taie roşiile în sferturi sau se toacă în bucăţi ceva mai mici, dacă roşiile sunt de dimensiuni mari. După 30 de minute, se amestecă roşiile, oţetul şi zahărul cu ardeii, care ar fi trebuit să se înmoaie, apoi se coc încă 40 de minute. Rulada ar trebui să fie fierbinte la mijloc (se încearcă cu o scobitoare), iar roşiile ar trebui să fie moi şi zemoase.

Se aruncă grăsimea şi zeama în exces, apoi se lasă la răcit. Se zdrobesc roşiile şi ardeii cu o furculiţă, se riup frunzele de busuioc deasupra, se adaugă sare şi piper. Se pun într-o casoletă. Se înfăşoară rulada, în forma în care a fost coaptă, în folie alimentară. Se serveşte tăiată felii, în chifle, cu salsa şi o mânăi de rucola.

Ruladă rece cu salsa de ardei şi roşii

Ruladă rece cu salsa de ardei şi roşii

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.