Ruladă cu miere

Printeaza

O reteta de rulada cu miere din: miere, ulei, bicarbonat, sifon, faina, sare, gem, zahar vanilat, esenta de rom si zahar pudra.

Ingrediente:

  • 4 linguriţe cu miereRuladă cu miere
  • 4 linguri ulei
  • un vârf de cuţit de bicarbonat
  • 1 pahar mare cu sifon (apă minerală)
  • 400 g făină
  • sare
  • gem (orice fel, dar să nu fie prea moale)
  • 2 pliculeţe zahăr vanilat
  • 200 g nuci pisate esenţă de rom
  • 150 g zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Frecaţi mierea cu uleiul, pus picătură cu picătură, sare şi un vârf de cuţit de bicarbonat dizolvat în rom.

Adăugaţi apă minerală şi făină cât cuprinde pentru a obţine o cocă potrivit de moale. Întindeţi 4 foi. Fiecare foaie întinsă o ungeţi cu gem, presăraţi nucă măcinată amestecată cu zahăr vanilat, apoi rulaţi.

Coaceţi cele 4 foi în tava unsă şi tapetată cu făină, la foc potrivit, timp de 40 de minute. Când s-au copt foile, presăraţi zahăr pudră, lăsaţi la răcit şi, când s-a răcit, tăiaţi rulada felioare cam de 2 cm lăţime.

Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. foaie de rulada
    4oua
    4linguri zahar
    4lin faina
    1 cacaua
    crema
    un plic budinca vanilie
    300ml lapte
    150g zahar
    100g margarina rama
    dulceata visine
    glazura
    100g ciocolata
    1lingiramiere
    50 g margarina rama

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.