Ruladă cu magiun de prune

Printeaza

O reteta de rulada cu magiun de prune din: unt, zahar, faina, labusuri, galbenusuri, zahar, baton de vanilie, magiun de prune si nuci.

Ingrediente:Ruladă cu magiun de prune

pentru blat:

  • 35 g unt, topit
  • 75 g zahar, plus 1 lingura
  • 75 g faina
  • 3 albusuri
  • 4 galbenusuri

pentru siropul de vanilie:

  • 50 g de zahar
  • 70 ml apa
  • 1 baton de vanilie

pentru umplutura:

  • 250 g magiun de prune
  • 250 g nuci maruntite

 

Mod de preparare:

Se incinge cuptorul la 240 C. Se tapeteaza o tava de hartie pentru copt unsa cu o lingura de unt topit. Se bat galbenusurile cu zaharul pana ce isi duleaza volumul. Se incorporeaza faina cu ajutorul unei spatule.

Separat, se bat albusurile spuma cu o lingura de zahar, apoi se adauga amestecul de galbenusuri si restul de unt topit.

Se pune compozitia in tava si se coace timp de 7 minute, pana ce se rumeneste usor deasupra.

Se scoate din cuptor, se rastoarna pe un fund de lemn uns in prealabil c putin ulei si se acopera cu un prosop curat pentru a ramane moale atunci cand rulam. Se lasa la racit.

Se amesteca apa cu zaharul. Se scot semintele din pastaia de vanilie si se adauga si ele in sirop.

Se pune totul la foc mediu, amestecand pentru a se topi zaharul. Se reduce punctul de fierbere, apoi se ia de pe foc si se lasa la racit.

Se stropeste foaia de rulada cu siropul de zahar cu vanilie. Se unge cu magiunul de prune de prune si se presara deasupra magiunul de prune si se presara deasupra nucile maruntite.

Se ruleaza cu grija, sa nu se rupa. Se unge suprafata ruladei cu magiun si se imbraca in nuca.

Ruladă cu magiun de prune

Ruladă cu magiun de prune

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.