Rulada cu gem de zmeura

Printeaza

Rulada cu gem de zmeura din: unt, faina, zahar tos, untura, suc de lamaie, lapte, gem de zmeura, fulgi de migdale si praf de copt.

Ingrediente:

  • unt, pentru uns
  • 150g faina, plus extra pentru presarat
  • 50g zahar tos
  • 75g untura
  • sucul de la 1⁄2 lamaie
  • 75ml lapte semi-degresat
  • 50g gem de zmeura
  • 40g fulgi de migdale, prajite
  • un praf de copt

 

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la semnul 5/190°C. Unge cu unt o hartie pergament pentru copt. Amesteca faina, praful de copt, untura si zeama de lamaie intr-un castron si adauga treptat laptele, amestecand cu un cutit pana formeaza un aluat moale.

Pe o suprafata pudrata cu faina intinde foaia de aluat. Intinde gemul peste ea, lasand o margine libera de 2cm. Presara migdale, pastrand cateva pentru pus deasupra, unge marginile cu lapte si ruleaza incepand cu latura mai scurta a foii de aluat. Prinde usor marginile ca sa nu se scurga gemul.

Pune rulada pe hartia pergament, cu partea care se inchide in jos si presara restul de migdale. Infasoar-o strans in folie si coace la cuptor 45 min. Lasa 5 min inaine sa scoti folia, apoi pune pe un platou. Taie felii si serveste cu inghetata sau crema.

Rulada cu gem de zmeura

Pofta buna!

 

 

Incoming search terms:

  • rulada cu gem

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.