Rulada cu fructe de padure

Printeaza

O reteta delicioasa de rulada cu fructe de padure, oua, zahar, faina, praf de copt, lapte, esenta de vanilie, oua, unt, frisca, afine, fulgi de migdale.

Ingrediente blat:

  • 4 ouăRulada cu fructe de padure
  • 120  zahăr
  • 120 g făină
  • 1 linguriţă praf de copt

Ingrediente clemă:

  • 300 ml lapte
  • 100 a zahăr
  • 1 esenţă de vanilie
  • 3 ouă
  • 250 g unt
  • 150 a friscă
  • 100 a afine din conservă
  • 100 a fulgi de migdale

 

Mod de preparare:

Gălbenuşurile se freacă cu jumăta­te din zahăr, iar albuşurile se bat spu­mă cu cealaltă jumătate de zahăr. Se amestecă încet ambele compoziţii şi se adaugă treptat făina şi praful de copt.

Se toarnă aluatul într-o tavă un­să şi tapetată cu hârtie de copt şi se coace în cuptorul preîncălzit circa 15 minute, după care se lasă la răcit.

Intr-un vas, se amestecă laptele, zahărul, esenţa de vanilie şi puţin suc  de afine. Se pune pe foc, se adau­gă ouăle bătute şi se lasă până se îngroaşă crema, amestecând continuu, după care se lasă să se răcească. Se încorporează frişca şi untul moale în crema de vanilie.

Se amestecă 2/3 din cremă cu afinele din conservă scurse şi se întinde crema pe blatul răcit. Se ruleză cu ajutorul hârtiei de copt şi se dă la frigider pentru o oră, pentru a se întări .

Scoate de la frigider, se unge puţină cremă şi se tapetează fulgii de migdale. Cu ajutorul unui poş, se ornează deasupra cu cremă. Se taie felii şi se serveşte.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • rulada cu fructe de padure

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.