Rulada dulce cu cirese

Printeaza

Rulada dulce cu cirese din: oua, zahar, faina, praf de copt, cirese, smantana, branza de vaci, gelatina, gem de cirese.

Ingrediente:Rulada_dulce_cu_cirese

  • 4 ouă
  • 180 g zahăr
  • 200 g făină
  • un praf de copt
  • 400 g cireşe
  • 500 ml smântână dulce
  • 50 g zahăr-pudră
  • un plic zahăr vanilat
  • 400 g brânză de vaci
  • 4 foi gelati­nă
  • 200 g gem de cireşe

 

Mod de preparare:

Bate albuşurile spumă, cu ju­mătate din zahăr. Freacă găl­benuşurile cu restul zahărului şi cu 5 linguri de apă fierbinte. Amestecă crema de gălbenuş în albuş, adaugă apoi făina şi praful de copt.

Coace blatul pe hârtie de copt la foc mediu, 12- 15 minute. După ce s-a răcit, desfă hârtia şi unge prăjitura cu gem.

Bate smântână cu zahăr-pudră, amestecă jumătate din ea cu brânza de vaci şi cu gelatina dizolvată în apă rece şi întinde-o pe blat, peste gem. Adaugă cireşe (fără sâmburi) din belşug şi rulează cu grijă, în celofan.

Ţine-o la rece şi ser­veşte rulada decorată cu frişcă şi cireşe.

Rulada dulce cu cirese

Rulada_dulce_cu_cirese

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.