Ruladă delicioasa Pădurea neagră

Printeaza

Ruladă Pădurea neagră din: oua, zahar, unt, faina, cacao, coaja si zeama de portocala, zahar tos, cirese, visine, smantana, ciocolata cu visine si zahar pudra.

Ingrediente:Rulada_Padurea_neagra

 

 

Pentru blat

  • 4 ouă ecologice mari
  • 125 g zahăr tos, cernut
  • 65 g unt nesărat, topit
  • 100 g făină cernută
  • 30 g cacao

 

 

Pentru umplutură:

  • coaja rasă şi zeama de la 2 portocale
  • 3 linguri zahăr tos
  • 500 g cireşe proaspete, curăţate de sâmburi, sau o conservă de 400 g de cireşe negre fără sâmburi, în sirop
  • 100 g vişine uscate kirsch sau coniac
  • 400 ml smântână groasă
  • 100 g ciocolată cu vişine, ruptă bucăţele
  • Zahăr pudră şi ciocolată pentru decor

 

Mod de preparare:

Incingeţi cuptorul la 180°C (treapta 4) şi tapetaţi o tavă dreptunghiulară de circa 25 x 35 cm cu hârtie cerată.

Pentru a face pandişpanul, bateţi ouăle cu zahărul timp de 2-3 minute până când îşi triplează volumul (ar fi nemaipomenit să folosiţi un mixer electric).

Opriţi mixerul şi ridicaţi paletele, lăsând spuma de pe ele să cadă înapoi în bol.

Număraţi până la zece şi, dacă mai vedeţi dunga de spumă căzută de pe palete, înseamnă că spuma a trecut testul şi e gata.

Altfel, mai bateţi-o încă 30 de secunde şi încercaţi-o din nou.

Incorporaţi în spumă untul topit, foarte încet.

Adăugaţi făina cernută şi pudra de cacao, puţin câte puţin, cât mai uşor cu putinţă. Turnaţi amestecul în tava pregătită anterior, netezind suprafaţa până la colţuri. Introduceţi cu atenţie tava în cuptorul încins.

Coaceţi blatul timp de 15 minute, apoi verificaţi dacă e gata, apăsând uşor suprafaţa cu un deget.

Dacă blatul îşi revine după apăsare, înseamnă că e gata. Scoateţi-l din cuptor şi puneţi-l pe un grilaj, împreună cu hârtia, ca să se răcească puţin.

Ca să faceţi umplutura, încălziţi coaja şi zeama de portocală cu zahărul până când acesta se dizolvă.

Adăugaţi toate cireşele şi fierbeţi circa 5 minute, până când fructele se înmoaie.

Stingeţi focul şi adăugaţi vreo două linguri de kirsh sau coniac. Lăsaţi crema să se răcească puţin, apoi strecuraţi-o prin sită, păstrând siropul.

Incălziţi 100 ml de frişcă în cratiţa în care aţi fiert cireşele. Când începe să formeze bule, luaţi-o de pe foc şi adăugaţi ciocolata.

Amestecaţi uşor, până când ciocolata se topeşte, apoi puneţi crema deoparte.

Bateţi restul de frişcă până când nu mai curge de pe tel.

Aşezaţi prăjitura răcită, cu hârtie cu tot, pe o suprafaţă de lucru curată şi ungeţi-o cu siropul de cireşe.

Acoperiţi-o cu un strat uniform de cremă de ciocolată, având grijă să lăsaţi circa 5 cm la margini, de jur-împrejur.

Intindeţi un strat de frişcă bătută şi presăraţi deasupra cireşele.

Apucaţi foaia de hârtie de la unul din capete şi rulaţi prăjitura, îndepărtând pe parcurs hârtia.

Infăşuraţi rulada în hârtie cerată şi puneţi-o la frigider pentru o oră, pentru a se răci şi întări crema.

Inainte de servire, îndepărtaţi cu atenţie hârtia, tăiaţi capetele ruladei, presăraţi-o cu zahăr pudră şi cu ciocolată rasă şi tăiaţi-o felii mari.

Ruladă Pădurea neagră

Rulada_Padurea_neagra

Poftă bună!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.