Rulada delicioasa cu frisca si capsuni

Printeaza

O reteta delicioasa de rulada cu: oua, miere, zahar, sare, faina de grau, faina de hrisca, capsuni, frisca.

Ingrediente blat:

  • 3 ouă
  • 80 g miere
  • 30 g zahăr
  • 1 praf sare
  • 101 g făină de grâu
  • 20 g făină de hrişcă

Ingrediente cremă şi decor:

  • 500 g căpşuni
  • 500 ml frişcă
  • 2 plicuri praf întăritor de frişcă
  • 1 lingură miere

 

Mod de preparare:

Cuptorul se încinge la 175° C. Se tapetează o tavă cu hârtie de copt. Se separă ouăle. Gălbenuşu­rile se bat cu 3 linguri de apă fierbinte, miere şi zahăr. Albuşul se bate cu sare şi se toarnă peste găl­benuşuri. Se adaugă făina şi se înglobează. Compo­ziţia se aşază în tavă, se nivelează şi se coace 15-20 min.

Blatul se răstoarnă pe un prosop presărat cu zahăr; hârtia se umezeşte şi se desprinde. Blatul se rulează pe lung şi se lasă să se răcească. Se taie bucăţi căpşuni­le. Se bate frişca împre­ună cu praful întăritor şi se înglobează mierea. Se pun deoparte 3 linguri iar în res­tul se înglobează căpşunile.

Se derulează blatul, se unge cu cremă şi se rulează. Deasupra se şpriţează cuiburi din frişca pusă deoparte, cuiburi punctate de câte o căpşu­nă. Se dă la rece până în momentul servirii.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte bine arata rulada 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.