Ruladă de zmeură
PrinteazaO reteta de rulada de zmeura din: oua, zahar, faina, amidon, gelatina, zmeura, branza dulce, zahar, suc de lamaie si zahar pudra.
- 6 oua
- 125 g zahar
- 80 g faina
- 60 g amidon
- 8 foite gelatina
- 500 g zmeura
- 500 g branza dulce
- 100 g zahar
- 3 linguri suc de lamaie
- 1 lingura zahar pudra
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 200°C. Tapetaţi o tavă cu hârtie pentru copt. Separaţi ouăle. Bateţi albuşurile cu 40 g zahăr. Bateţi gălbenuşurile cu 4 linguri apă fierbinte şi 85 g zahăr. Amestecaţi făina şi amidonul şi cerneţi-o peste spuma de gălbenuşuri. Inglobaţi şi spuma de albuşuri.
Intindeţi totul în tavă şi coaceţi blatul 12-15 minute. Răsturnaţi-l pe un şervet de bucătărie presărat cu zahăr, ungeţi hârtia cu puţină apă şi îndepărtaţi-o. Rulaţi blatul cu ajutorul şervetului şi lăsaţi-l să se răească. Inmuiaţi gelatina. Pasaţi 250 g zmeură şi daţi-le prin strecurătoare.
Amestecaţi 150 g piure de fructe cu brânza dulce şi zahărul. Incălziţi sucul de lămâie, dizovaţi gelatina, încorporaţi-o în cremă şi lăsaţi-o la rece. Derulaţi blatul şi întindeţi crema imediat ce începe să se închege. Puneţi câteva fructe deoparte şi presăraţi restul peste cremă. Rulaţi blatul şi lăsaţi-l cca. 3 ore la rece.
Inainte de servire amestecaţi restul piureului de zmeură cu zahărul pudră şi întindeţi-l peste ruladă. Ornaţ cu câteva boabe de zmeură pe care le-aţi oprit.
Ruladă de zmeură
Pofta buna!