Ruladă de zmeură

Printeaza

O reteta de rulada de zmeura din: oua, zahar, faina, amidon, gelatina, zmeura, branza dulce, zahar, suc de lamaie si zahar pudra.

Ingrediente:Ruladă de zmeură

  • 6 oua
  • 125 g zahar
  • 80 g faina
  • 60 g amidon
  • 8 foite gelatina
  • 500 g zmeura
  • 500 g branza dulce
  • 100 g zahar
  • 3 linguri suc de lamaie
  • 1 lingura zahar pudra

 

Mod de preparare:

Preîncălziţi cuptorul la 200°C. Tapetaţi o tavă cu hârtie pentru copt. Separaţi ouăle. Bateţi albuşurile cu 40 g zahăr. Bateţi gălbenuşurile cu 4 linguri apă fierbinte şi 85 g zahăr. Amestecaţi făina şi amidonul şi cerneţi-o peste spuma de gălbenuşuri. Inglobaţi şi spuma de albuşuri.

Intindeţi totul în tavă şi coaceţi blatul 12-15 minute. Răsturnaţi-l pe un şervet de bucătărie presărat cu zahăr, ungeţi hârtia cu puţină apă şi îndepărtaţi-o. Rulaţi blatul cu ajutorul şervetului şi lăsaţi-l să se răească. Inmuiaţi gelatina. Pasaţi 250 g zmeură şi daţi-le prin strecurătoare.

Amestecaţi 150 g piure de fructe cu brânza dulce şi zahărul. Incălziţi sucul de lămâie, dizovaţi gelatina, încorporaţi-o în cremă şi lăsaţi-o la rece. Derulaţi blatul şi întindeţi crema imediat ce începe să se închege. Puneţi câteva fructe deoparte şi presăraţi restul peste cremă. Rulaţi blatul şi lăsaţi-l cca. 3 ore la rece.

Inainte de servire amestecaţi restul piureului de zmeură cu zahărul pudră şi întindeţi-l peste ruladă. Ornaţ cu câteva boabe de zmeură pe care le-aţi oprit.

Ruladă de zmeură

Ruladă de zmeură

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.