Ruladă de spanac cu branzeturi

Printeaza

O reteta delicioasa de rulada cu: faina, unt, lapte, spanac, oua, branza, telemea de oaie, cascaval, ardei gras, sare, piper, verdeata.

Ingrediente:

  • 100 g făină
  • 100 g unt
  • 200 ml lapte
  • 300 g spanac opărit şi scurs  bine
  • 4 ouă
  • 200 g brânză proaspătă
  • 100 g telemea de oaie
  • 100 g caşcaval ras
  • 2 ardei graşi
  • sare
  • piper
  • verdeaţă

 

 

Mod de preparare:

Tai untul cubuleţe şi îl pui la topit. Adaugi spanacul tocat mărunt şi făina şi amesteci bine. lei de pe foc şi laşi să se răcească, apoi adaugi gălbenuşurile, albuşurile bătute spumă, sare şi piper.

Torni compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi coci în cuptorul încins înainte, timp de 25 de minute. După 15 minute reduci focul.

Pregăteşti crema de brânzeturi: Pasezi brân­za proaspătă şi o amesteci cu telemeaua rasă şi parmezanul. Adaugi ardeiul gras tăiat cubuleţe şi condimentezi după gust.

Scoţi blatul copt din cuptor şi desprinzi imediat hârtia de copt. Pui blatul pe un şervet uscat, apoi întinzi compoziţia de brânză şi rulezi cu grijă. Când se răceşte, tai rulada felii şi o serveşti ca aperitiv.

 

Pofta buna!

2 comentarii

  1. Nu ma dau in vat dupa spanac

  2. Foarte buna rulada de spanac

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.