Ruladă de somon şi spanac

Printeaza

Ruladă de somon şi spanac

Ingrediente:Ruladă de somon şi spanac

  • 400g file de somon proaspăt
  • l,2kg spanac verde
  • 200g cremă de brânză Mascarpone
  • 1 leg. ceapă verde
  • 2 ou
  • 4 linguri pes­met
  • 50ml ulei
  • 1 lămâie
  • 7-8 frunze de busuioc
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se curăţă şi se spală bine spana­cul, se scurge de apă şi se toacă mărunt. Se căleşte 1-2 minute într-o cratiţă mare, ceapa ver­de tocată mărunt, în uleiul în­cins.

Se pune apoi spanacul şi se căleşte împreună cu ceapa până când scade bine. Se ia cratiţa de pe foc, după care se pun zeama de la jumătate de lămâie, ouăle, 2 linguri pesmet şi se potriveşte de sare şi piper.

Se întinde compoziţia obţinută într-un strat uniform de circa 5-6mm, într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu pesmet. Se pune tava în cuptorul încins şi se coace blatul ruladei la foc potri­vit circa 20 de minute, apoi se scoate şi se lasă să se răcească.

Se amestecă bine crema de brânză cu 2 linguriţe coajă de lămâie dată pe răzătoarea mică şi se adaugă busuiocul tocat mărunt.

Se poriveşte de sare şi piper şi se omogenizează bine compoziţia, apoi se întinde uniform pe blatul de spanac.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.