Rulada de pui cu spanac

Printeaza

Rulada de pui cu spanac

Ingrediente:Rulada de pui cu spanac

  • 2 bucăţi piept de pui
  • 2 ouă
  • 2 morcovi fierţi
  • 1 ceapă
  • 200 g spanac (congelat sau din conservă)
  • 1 castravete murat

 

Mod de preparare:

Pui să fiarbă un ou în apă rece, ceapa o cureţi, o toci mărunt şi o pui să se înăbuşească, iar morcovii îi pui să fiarbă în apă rece.

Treci carnea prin maşina de tocat şi o amesteci cu oul crud ceapa înăbuşită, o lingură de făină, sare şi piper după gust. Scurgi foarte bine spanacul şi îl mărunţeşti fie la mixer, fie cu cuţitul.

Pe o bucată de staniol întinzi carnea tocată într-un strat cât mai uniform ca grosime, deasupra aşezi spanacul, morcovii fierţi şi tăiaţi bastonaşe pe lungime, oul fiert tăiat în patru şi castravetele tăiat bastonaşe pe lungime (şi pre­sate de zeamă).

Rulezi carnea cu ajutorul sta­niolului, iar la capete înfăşori stan­iolul rămas astfel ca sucul să nu se scurgă. Ar trebui să semene cu un salam.

Aşezi rulada într-o tavă şi torni apă cu puţin ulei cât s-o cuprindă jumătate. Când e gata o laşi puţin să se răcească şi desfaci cu grijă staniolul.

Tai felii groase de 3-4 cm, nu mai subţiri, căci oricât de bine închegată ar fi carnea tot se rupe.

Ruladă de pui cu spanac

Rulada de pui cu spanac

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.