Rulada de pui cu salata de rosii

Printeaza

O reteta de rulada de pui cu, cascaval, ficatei de pui, rozmarin, lapte, vin alb demisec, boia dulce, ulei de floarea soarelui, sare si piper.

Ingrediente:Rulada de pui cu salata de rosii

  • 4 piepturi de pui
  • 300 g caşcaval
  • 500 g ficăţei de pui
  • două crenguţe de roz­marin
  • 500 ml lapte dulce
  • 250 g roşii cherry
  • 500 ml vin alb demisec
  • o lin­gură de boia dulce
  • ulei de floarea-soarelui
  • sare
  • piper
  • usturoi
  • smântână

 

Mod de preparare:

Ficăţeii de pui se spală, se pun într-un castron şi se toarnă laptele dulce. Se acoperă cu o far­furie şi se introduc la rece pentru 30 de minute. Piepturile de pui se curăţă de piele şi grăsime, se dezosează, se spală şi se scurg de apă.

Se bat uşor cu ciocanul de şniţele ca să capete aspectul unor foi şi se suprapun la capete ca să formeze o foaie mai mare. Pe o margine a foii se aşază ficăţeii de pui scurşi de lapte, caşcavalul tăiat bastonaşe şi se condimentează.

Se rulează, se unge rulada cu ulei, se presară sare, piper şi boia dulce, se aşază crenguţele de rozmarin deasupra şi se leagă cu aţă de bucătărie.

Se aşază într-o tavă, se toarnă ulei, o cană de apă, vinul alb şi se introduce în cuştor. Se coace 60-80 de minute, stropind din când în când rulada cu sosul din tavă. Se serveşte fierbinte, cu salată de roşii cu rozmarin sau mujdei cu smântână.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.