Rulada de porc cu usturoi si boia

Printeaza

Rulada de porc cu usturoi si boia din: pulpa de porc, fleica, usturoi, sare, piper, boia.

 

Ingrediente:Rulada_de_porc_cu_usturoi_si_boia

 

 

 

Mod de preparare:

Usturoiul pisat se freacă cu aproximativ 18-20 g sare, se adaugă 100 ml apa rece şi se lasa sa stea 15 minute.

Fleica se dă prin maşina de tocat came, se adaugă zeama strecurată de pe usturoi, piper şi boia şi se amestecă.

Dacă este nevoie se mai adaugă sare.

Pulpa se taie cu grijă, astfel încăt să se poată desface într-o foaie dreptunghiulară.

Se bate puţin cu ciocanul de bucătărie şi se presară cu sare, piper şi boia dulce, apoi se întinde pe toată suprafaţa compoziţia de came tocată.

Se rulează strâns şi se leagă cu sfoară de bucătărie.

Se lasă la zvântat 1 zi, apoi se afumă 2 zile consecutiv.

Se lasă cel puţin 1 săptămână la uscat, apoi se înăbuşe în cuptor, acoperită cu folie de aluminiu. Se feliază rece şi se serveşte ca aperitiv.

Sugestie: Rulada se poate consuma şi neafumată.

In cazul acesta se înăbuşe înfăşurată în folie de aluminiu în ziua următoare preparării.

Rulada de porc cu usturoi si boia

Rulada_de_porc_cu_usturoi_si_boia

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.