Ruladă de porc cu sos

Printeaza

Ruladă de porc cu sos din: carne de porc cu sorici, carne de porc tocata, ceapa rosie, usturoi, broccoli, ardei capia, rosii, oregano, unt, marar, ulei de floarea soarelui, sare, piper.

Ingrediente:Rulada_de_porc_cu_sos

  • un kilogram carne de porc cu sorici
  • 500 g carne de porc tocata
  • o ceapa rosie
  • 4 catei de usturoi
  • 500 g broccoli
  • 6 ardei capia
  • 4 rosii
  • 5 g oregano uscat
  • 50 g unt
  • o legatura de marar
  • 150 ml ulei de floarea soarelui
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Carnea tocată se amestecă bine cu ceapa roşie tocată mărunt, sare şi piper, jumătate din oregano şi mărar. Pe un tocător se întinde carnea de porc cu şoriciul în jos şi se unge cu pasta de carne. Se rulează şi se leagă cu o aţă de bucătărie ca să nu se desfacă la copt, având grijă să nu iasă umplutura.

Se aşază pe o tavă, se crestează cu un cuţit, se unge cu ulei şi se toarnă o cană cu apă. Se coace la foc potrivit până poate fi pătrunsă cu o furculiţă şi se stropeşte din când în când cu sosul din tavă ca să nu se usuce.

Roşiile şi ardeii se taie şi se pun la fiert cu restul de ulei, sare, piper, mărar şi oregano. Când a scăzut puţin amestecul, se ia de pe foc şi se păsează cu un blender. Broccoli se rupe în bucheţele, se fierbe şi se scoate pe platouri. Se aşază rulada de carne tăiată felii, se pune alături sosul şi se servesc.

Sosul de ardei si rosii se poate trece prin strecuratoare ca sa fie mai clar.

Ruladă de porc cu sos

Rulada_de_porc_cu_sos

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.