Ruladă de porc cu salată

Printeaza

Ruladă de porc cu salată

Ruladă de porc cu salată

Ingrediente:

  • 1,5 kg muşchi de porc
  • 500 g carne de vită
  • 3 ouă
  • două cepe
  • un ardei gras
  • 200 g boabe de porumb din conservă
  • două fire de praz
  • oţet
  • sare
  • piper
  • ulei de floarea-soarelui
  • mărar
  • pătrunjel
  • cimbru

Preparare:

Prazul se curăţă, se spală şi se taie în felii subţiri. Se amestecă bine cu ulei, oţet, boabe de porumb, sare şi piper. Se acoperă cu un capac şi se dă la rece.

Carnea de porc se împarte în două, un kilogram pentru foaie şi o jumătate pentru tocat. Carnea de vită şi cele 500 g carne de porc se toacă, împreună cu ardeiul gras curăţat de seminţe şi cepele.

Se amestecă bine cu ouăle, sarea şi piperul, după gust. Carnea de porc rămasă se taie sub forma de foaie subtire, se umple cu carnea tocata si se ruleaza.

Se leagă cu aţă de bucătărie, se unge cu ulei şi se condimentează. Se aşază într-o tavă, se toarnă ulei şi 600 ml apă. Se adaugă crenguţe de cimbru şi se introduce în cuptor.

Se ţine circa 45-60 de minute, la foc mediu. Dacă apa scade, se mai adaugă pe parcurs de câte ori este nevoie ca să se facă rulada.

Se serveste alaturi de salata de praz amestecata cu marar si patrunjel.

Ruladă de porc cu salată

Rulada de porc cu salata.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Imi place rulada de porc mai mult decat cea de pui. Foarte, foarte buna.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.