Rulada de porc cu ciuperci

Printeaza

O reteta delicioasa de rulada cu:carne de porc, ciuperci, ceapa, usturoi, vin alb, cascaval, sunca de porc, unt, ulei, vin, supa, sare, piper.

 

Ingrediente:

  • 800g muşchi file de porc, bucată întreagă
  • 300g ciuperci
  • 1 ceapă
  • 2 căţei de usturoi
  • 10ml vin alb
  • 20g caşcaval
  • 40g şuncă de porc
  • 20gunt
  • 100mlulei
  • 200ml vin
  • apă sau supă de zarzavat
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Tăiaţi în cubuleţe şunca de porc. Puneţi-o la foc mic, la călit, împreu­nă cu ceapa şi ciupercile, curăţate şi tocate mărunt. Când ingredientele s-au înmuiat, adăugaţi usturoiul pisat, vinul şi caşcavalul ras. Ţineţi vasul pe foc încă 3 minute, condimentaţi, amestecaţi, apoi opriţi focul.

Tăiaţi carnea, în aşa fel încât să obţineţi o foaie cu grosimea de 2 -3cm, bateţi-o puţin şi condimentaţi-o. Puneţi pe mijlocul ei amestecul cu ciuperci în strat uniform, rulaţi apoi carnea cât mai strâns şi prindeţi-o cu scobitori sau aţă alimentară, pentru a nu se pierde umplutura la copt. Puneţi rulada într-o tavă cu ulei, ungeţi-o pe deasupra cu un strat gros de unt, condimentaţi-o foarte bine şi puneţi tava la cuptor, la foc potrivit.

După ce s-a rumenit puţin, adăugaţi în tavă fie 200ml vin, fie apă sau supă de zarzavat. Din când în când stropiţi rulada cu sosul format în tavă. După ce rulada este rumenită uniform, lăsaţi-o puţin la răcit înainte de a o tăia în felii. Puteţi adăuga la servire un sos de hrean sau o pastă de usturoi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.