Ruladă de porc cu cârnaţi

Printeaza

Ruladă de porc cu cârnaţi din: muschi de porc, carnati oltenesti, ceapa, slanina afumata, usturoi, ardei grasi, cartofi, sare, piper, patrunjel, cuisoare, pudra de scortisoara, ulei de floarea soarelui, muraturi.

Ingrediente:Rulada_de_porc_cu_cârnati

  • un kilogram muschi de porc
  • doi carnati oltenesti
  • o ceapa
  • 100 g slanina afumata
  • 6 atei de usturoi
  • doi ardei grasi
  • 800 g cartofi
  • sare
  • piper
  • patrunjel
  • doua cuisoare
  • pudra de scortisoara
  • ulei de floarea soarelui
  • muraturi

 

Mod de preparare:

Muşchiul de porc se crestează de-a lungul cu un cuţit ascuţit, cât să încapă cârnaţii. Ceapa se taie peştişori şi se pune într-o tavă adâncă, împreună cu ardeii tăiaţi felii. Muşchiul împănat se unge cu ulei, se condimentează cu sare, piper, un sfert de linguriţă de pudră de scorţişoară şi se aşază peste legumele din tavă.

Se presară usturoiul pisat, se aşază peste muşchi o parte din slănina afumată tăiată felii subţiri şi în jurul muşchiului se pun cartofii curăţaţi tăiaţi cuburi. Peste cartofi se presară restul de slănină tăiată mărunt, sare, piper şi pătrunjel tocat.

Se pun cele două cuişoare, se toarnă puţin ulei şi o cană de apă. Se acoperă tava cu folie de aluminiu, se introduce în cuptor şi se coace la foc potrivit circa o oră. Se scoate folia de aluminiu, se unge carnea cu sosul din tavă şi se lasă să se coacă încă 20 de minute.

Se serveste totul fierbinte, simplu sau cu muraturi.

Ruladă de porc cu cârnaţi

Rulada_de_porc_cu_cârnati

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.