Rulada de miel cu spanac si usturoi

Printeaza

Rulada de miel cu spanac: pulpa de miel, spanac, unt, parmezan, ulei de masline, vin alb sec, rosii, sare, piper, usturoi.

Ingrediente:Rulada de miel cu spanac si usturoi

  • 1 pulpa de miel
  • 200 de grame de spanac congelat, sau 400 de grame proaspat
  • 30 de grame de unt
  • 3 linguri cu varf de parmezan ras
  • 3 linguri de ulei de masline
  • 150 de ml. vin alb, sec
  • 1 rosie curata de pielita
  • sare
  • piper
  • 3 catei de usturoi

 

Mod de preparare:

Pulpa de miel dezosata se curata de grasime si de pielite, se fasoneaza cu astfel incat sa se obtina o forma dreptunghiulara de grosime cat mai uniforma.

Se sareaza si pipereaza, se presara cu 2 catei de usturoi tocati, se pune intr-un vas acoperit (sau o punga de plastic), se stropeste cu o lingura de ulei de masline si se lasa peste noapte la frigider.

Spanacul se caleste in unt (eu am folosit aproximativ 200 de grame de spanac congelat).

Dupa ce lichidul lasat de spanac scade, se trage vasul de foc, se adauga parmezanul ras, piper si un catel de usturoi tocat (nu e nevoie de sare, parmezanul e destul de sarat).

Carnea se aseaza pe o suprafata plana. Se aseaza umplutura de spanac peste pulpa de miel dezosata.

Se ruleaza si se prinde in cateva scobitori.

Apoi se leaga cu sfoara de bucatarie, incercand sa se dea ruladei o grosime uniforma.

Se incing 2 linguri de ulei de masline extravirgin intr-o tigaie mare si se rumeneste rapid rulada, intorcand-o pe toate partile.

Se aseaza rulada rumenita intr-un vas termorezistent, se adauga rosia fara pielita, taiata felii si vinul alb.

Se aprinde cuptorul si se fixeaza la 200 de grade Celsius. Vasul termorezistent cu rulada de miel se acopera cu folie de aluminiu, apoi se introduce in cuptor.

Se coace acoperit timp de 30 de minute, apoi se indeparteaza folia.

Se mai tine rulada la cuptor pana se rumeneste, intorcandu-se de cateva ori. Iata rulada de miel gata.  Rulada se scoate din tava si se pastreaza la cald, acoperita.

Dupa aproximativ 10 minute se scot sfoara si scobitorile si se acopera rulada din nou.

Intre timp, sosul din vasul in care s-a copt se paseaza, se potriveste gustul de sare si piper si se transfera intr-o sosiera, pentru a se servi alaturi de rulada de miel.

Rulada se taie oblic in felii de aproximativ 1 centimetru grosime, care se servesc alaturi de sos si garnitura preferata.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.