Rulada de iepure cu praz si bacon

Printeaza

Rulada de iepure cu praz si bacon din: iepure, mustar de dijon, praz, bacon, unt, sare, piper, supa.

Ingrediente:Rulada_de_iepure_cu_praz_si_bacon

  • 1 iepure curatat si pregatit
  • 1 lingura mustar de Dijon
  • 1 fire de praz
  • 100 g bacon feliat
  • 100 g unt
  • sare
  • piper
  • 200 ml supa

 

Mod de preparare:

Se separa pulpele de iepure si se desprinde carnea de pe oase; se foloseste pentru a dubla partile inguste ale ruladei.

Se desprinde carnea cu o singura taietura, cu un cutit subtire si ascutit, de-a lungul coloanei vertebrale si de-a lungul coastelor: trebuie sa se obtina o singura bucata de carne, cuprinzand muschii de pe spate si carnea subtire de pe coaste si de pe burta. Se curata si se bate buca-ta de carne obtinuta – partea ingusta se dubleaza cu bucati’din pulpe.

Se sareaza carnea, se pipereaza si se unge cu mustar de Dijon. In mijloc se asaza firele de praz si se ruleaza; se infasoara rulada in felii de bacon si se leaga cu ata.

Se incinge cuptorul la 160 °C. Se topesc intr-o cratita 2/3 din cantitatea de unt si se prajeste rulada de jur-im- prejur pana se rumeneste. Se toarna cca 200 ml apa sau supa si se acopera cu un capac sau cu folie de aluminiu; se coace la cuptor cca 60 min.

Se scoate apoi capacul sau folia si se mai coace cca 20 min. Se scoate rulada din vas si se lasa sa se odihneasca cca 10 min. Se stinge sosul cu putina apa si se lasa sa fiarba pana sii reduce volumul la jumatate.

Se ia vasul de pe foe 5i se adauga untul. Se taie rulada felii si se stropeste cu sos. Se ofera alaturi o garnitura de cartofi la cuptor.

Rulada de iepure cu praz si bacon

Rulada_de_iepure_cu_praz_si_bacon

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.