Ruladă de fasole cu salată

Printeaza

O reteta  delicioasa rulada de fasole alba, cimbru, marar, ardei rosu, ceapa, usturoi, salata verde, boia dulce, foaie de dafin, ulei de masline, sare, piper.Ruladă de fasole cu salată

Ingrediente:

  • 1 kg fasole albă
  • 1 lingurită cimbru uscăt
  • 1 leg.mărar verde
  • 1 ardei roşu
  • 2 cepe
  • 3 căţei de usturoi
  • salata verde
  • 1 linguriţă boia dulce
  • 1 foaie de dafin
  • 4linguri ulei de măsline
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Fierbeţi fasolea. Când boabele sunt suficient de moi, strecuraţi- le. Căliţi în ulei ceapa tăiată mă­runt. Adăugaţi ardeiul tăiat în cubuleţe, usturoiul pisat, dafinul şi boiaua. Turnaţi în vas vinul. Fierbeti 3 minute, apoi adăugaţi fasolea şi mai fierbeţi încă 15 minute. Adăugaţi mărarul tăiat şi cimbrul sfărâmat, apoi lăsaţi vasul la rece.

Tapetaţi o formă de chec cu foaie de salată. Peste salată turnaţi fasolea. Aceasta se acoperă tot cu foi de salată. Puneţi tava la cuptorul încălzit dinainte, pentru 15 – 20 de mi­nute. Se poate servi caldă sau rece.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.