Ruladă de curcan pe pat de legume

Printeaza

O reteta delicioasa de rulada de curcan cu: bacon afumat, ciuperci, cascaval, sare, piper boabe, oua, unt, ulei, pesmet, ardei gras, morcov, foi de dafin, vin alb dulce.

Ingrediente:Ruladă de curcan pe pat de legume

  • un kg piept de curcan
  • 400 g bacon afumat
  • 300 g ciuperci
  • o ceapă mică
  • 100 g caşcaval
  • sare
  • piper boabe
  • 1-2 ouă
  • 50 g unt
  • 3-4 linguri ulei de floarea-soarelui
  • 1-2 linguri pesmet
  • 4 bucăţi ardei gras
  • 2 morcovi
  • 1-2 foi de dafin
  • un pahar vin alb dulce

Mod de preparare:

Se taie pieptul de curcan în aşa fel încât să se poată rula. Bucata de carne se bate şi apoi se unge cu unt şi se condimentea­ză cu sare şi piper. Se acoperă cu o folie şi se bagă la rece.

Separat, se curăţă ceapa, se toacă mărunt şi se căleşte în puţin ulei, doar cât să devină transparentă. Se adaugă ciupercile tocate mărunt şi, la sfârşit, caşcavalul ras şi pesmetul. Pe un platou se aşază feliile de bacon, peste ele se întinde buca­ta de carne de curcan şi se toarnă compoziţia de ciuperci.

Se rulează uşor şi, dacă este nevoie, se prinde cu scobitori. Intre timp, se curăţă ardeii şi morcovii, se spală şi se toacă mărunt. Se aşază în tava tapetată cu grăsime apoi se pune ru­lada. Se condimentează cu sare, piper boabe şi foi de dafin. Se stropeşte din când în când cu vinul dulce. După ce s-a rumenit, se feliază şi se serveşte cu garnitura de legume.

Ruladă de curcan pe pat de legume

Ruladă de curcan pe pat de legume

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.