Rulada de curcan cu prune uscate si mustar

Printeaza

Rulada de curcan cu prune uscate si mustar din: pipet de curcan, prune uscate, ceapa, ou, vin, smantana, ulei, pesmet, mustar, sare, piper.

Rulada_de_curcan_cu_prune_uscate_si_mustar

Ingrediente:

  • 1 piept de curcan
  • 200 g prune uscate
  • 2 cepe
  • 1 catel de suturoi
  • 1 ou
  • 125 ml vin
  • 150 g smantana
  • 3 linguri ulei
  • 4 linguri pesmet
  • 1 lingurita cu mustar
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Pune prunele la înmuiat în apă caldă. Scurge-le, taie-le mărunt şi amestecă-le cu pesmetul, oul, ceapa şi usturoiul, toate mărunţite. Bate carnea ca pentru şniţele, condimenteaz-o cu sare şi piper şi unge-o cu muştar.

Pune amestecul de prune peste felia de carne şi rulează uşor. Leagă strâns cu aţă sau prinde din loc în loc cu scobitori şi unge cu ulei. Pune rulada într-o tavă şi adau- găo cană cu apă.

Din când în când, stropeşte rulada cu sosul format în tavă. Dacă e cazul, adaugă apă. Când carnea este pătrunsă, scoate-o pe un platou.

In sosul rămas, toarnă vinul amestecat cu smântână. Lasă pe foc, până obţii un sos omogen. Serveşte rulada cu sos de vin.

Rulada de curcan cu prune uscate si mustar

Rulada_de_curcan_cu_prune_uscate_si_mustar

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.