Ruladă de curcan cu orez

Printeaza

O reteta delicioasa de rulada din: carne de curcan, usturoi, ceapa verde, boia dulce, gem de zmeura, sare, piper, ulei.

Ingrediente:Ruladă de curcan cu orez

  • un piept de curcan mai mare
  • 4 căţei de usturoi
  • o legătură ceapă verde
  • o linguriţă cu boia dulce
  • 150 g orez sălbatic
  • un borcan gem de zmeură
  • sare
  • piper
  • ulei de floarea-soarelui

Mod de preparare:

Pieptul de curcan se dezosează, se spală, se scurge de apă şi se taie în aşa fel încât să rezulte o foaie.

Se presară sare, piper şi boia dulce pe ambele părţi, se aşază ceapa verde pe o margine a foii şi se presară usturoiul feliat. Se rulează cu grijă ca să nu iasă umplutura, se leagă cu o aţă de bucătărie şi se aşază într-o tavă.

Se unge cu ulei, se toarnă  două căni cu apă şi se intro­duce în cuptorul încins. Se coace la foc potrivit până capătă o culoare aurie şi poate fi pătrunsă cu dinţii unei furculiţe. Orezul se spală, se fierbe în apă cu puţină sare şi piper, se scurge de apă şi se pune pe un platou.

Gemul de zmeură se amestecă cu apă până capătă aspectul unui sos şi se fierbe cinci minute.

Ruladă de curcan cu orez

Ruladă de curcan cu orez

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.