Rulada de curcan cu branza si verdeata

Printeaza

Rulada de curcan cu branza si verdeata din: piept de curcan, crema de branza, rosii uscate, busuioc, bacon, unt, vin, supa, amidon.

Ingrediente:Rulada de curcan cu branza si verdeata

  • 600 g piept de curcan dezosat
  • 100 g cremă de brânză cu verdeaţă
  • 3-4 roşii uscate conservate în ulei
  • 1/2 linguriţă busuioc uscat mărunţit
  • 250 g felii de bacon
  • 15 g unt
  • 150 ml vin alb sec
  • 600 ml supă limpede de pui
  • 1 lingură amidon

 

Mod de preparare:

Incingi cuptorul la 200 °C. Tai carnea astfel încât să obţii o foaie groasă de circa 1 cm, pe care o baţi cu ajutorul ciocanului pentru şniţele, până o subţiezi la 5 mm.

Pentru umplutură, ames­teci crema de brânză cu.ţ roşiile mărunţite, busuio­cul, sare şi piper după gust. Pui umplutură pe mijlocul feliei de carne şi rulezi, pentru ca umplutura să fie în interior. Infăşori rulada în feliile de bacon, petrecându-le puţin şi le prinzi cu scobitori.

Ungi rulada cu unt topit, presari sare şi piper şi o aşezi într-o tavă cu vin diluat cu 150 ml apă. Coci rulada 40 de minute la foc mediu, până când se pătrunde.

Ca să verifici dacă e coaptă, înţepi rulada cu cuţitul, în cea mai groasă parte a sa. Dacă iese o zeamă limpede, înseamnă că frip­tura e pătrunsă, dacă zeama e roz şi uşor tulbure, friptura trebuie să mai stea în cuptor.

Amesteci sosul din tavă cu amidonul dizolvat în 50 ml apă rece şi cu supa. Fierbi sosul, amestecând până se îngroaşă.

Serveşti friptura cu sosul obţinut.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.