Rulada de conopida
PrinteazaO reteta delicioasa de rulada cu:unt, faina, lapte, oua, conopida, smantana, cascaval, jambon, sare, piper.
Ingrediente pentru sos:
- 50 g unt
- 80 g făină
- 1/2 I lapte
- 3 ouă
Ingrediente umplutură:
- 1/2 conopidă
- 100 g smântână
- 30 g caşcaval ras
- 50 g jambon tocat
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pui untul la încins, adaugi făina şi amesteci până la albirea totală. Subţiezi sosul cu laptele fierbinte turnat deodată şi laşi să fiarbă până la obţinerea unui sos gros. Sărezi şi laşi să fiarbă 5-6 minute.
Laşi apoi sosul să se răcească pe jumătate, apoi îl amesteci cu gălbenuşurile şi după aceea cu albuşurile bătute bine. Aşezi compoziţia într-o tavă pentru copt (mai adâncă), tapetată cu făină şi coci 10- 15 minute în cuptor. Răstorni pe un platou şi pui imediat umplutura.
Fierbi conopida în apă sărată, o desfaci bucheţele, o amesteci cu jambonul tocat şi cu o lingură de smântână şi laşi să se înfierbânte. Umpli foaia de aluat cu această compoziţie, în care adaugi
cascaval ras. Infasori rulada cu grija si o asezi pe un platou lunguiet. Tai felii potrivite şi serveşti rulada cu smântână şi caşcaval ras. Poţi presăra deasupra, dacă doreşti, pătrunjel verde tocat fin.
Pofta buna!