Rulada de conopida

Printeaza

O reteta delicioasa de rulada cu:unt, faina, lapte, oua, conopida, smantana, cascaval, jambon, sare, piper.

Ingrediente pentru sos:

  • 50 g unt
  • 80 g făină
  • 1/2 I lapte
  • 3 ouă

Ingrediente umplutură:

  • 1/2 conopidă
  • 100 g smântână
  • 30 g caşcaval ras
  • 50 g jambon tocat
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Pui untul la încins, adaugi făina şi amesteci până la albirea tota­lă. Subţiezi sosul cu laptele fierbinte turnat deodată şi laşi să fiarbă până la obţinerea unui sos gros. Sărezi şi laşi să fiarbă 5-6 minute.

Laşi apoi sosul să se răcească pe jumătate, apoi îl amesteci cu gălbenuşurile şi după aceea cu albuşurile bătute bine. Aşezi compoziţia într-o tavă pentru copt (mai adâncă), tapetată cu făină şi coci 10- 15 minute în cuptor. Răstorni pe un platou şi pui imediat umplutura.

Fierbi conopida în apă săra­tă, o desfaci bucheţele, o amesteci cu jambonul tocat şi cu o lingură de smântână şi laşi să se înfierbânte. Umpli foaia de aluat cu această compoziţie, în care adaugi

cascaval ras. Infasori rulada cu grija si o asezi pe un platou lunguiet. Tai felii potrivite şi serveşti rulada cu smântâ­nă şi caşcaval ras. Poţi pre­săra deasupra, dacă doreşti, pătrunjel verde tocat fin.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.