Rulada de carne de pui cu sos de fructe si slavie

Printeaza

Rulada de carne de pui cu sos de fructe si slavie din: fileuri de piept de pui, caise proaspete, conopidă, sare, piper, unt, ulei, sos de mure, salvie, lămâie, vin alb demisec.

Ingrediente:Rulada_de_carne_de_pui_cu_sos_de_fructe_si_slavie

  • 6 fileuri de piept de pui
  • 12 caise proaspete, mai tari
  • o conopidă potrivită
  • sare
  • piper
  • 100 g unt
  • 100 ml ulei
  • sos de mure
  • un buchet de salvie
  • două lămâi
  • o jumătate cană vin alb demisec

Mod de preparare:

Fileurile de piept se pui se bat, pentru ca să se uniformizeze la grosime, se presară cu puţină sare, piper şi zeama de la o jumătate de lămâie. Se curăţă şi se pun la opărit bucheţelele de conopidă, se spală şi li se scot sâmburii la caise.

Fiecare file de pui se umple cu bucheţele de conopidă şi două caise, se sărează şi piperează, se fixeaxă cu scobitori sau aţă, apoi se dau la cuptor, la foc potrivit, într-o tavă cu ulei, unt şi vin.

Se lasă până când rulourile se rume­nesc. Se servesc pe un sos de mure, la care se adaugă zeamă de lămâie, sare, piper şi frunze de salvie, după gust.

Rulada de carne de pui cu sos de fructe si slavie

Rulada_de_carne_de_pui_cu_sos_de_fructe_si_slavie

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.