Rulada de carne cu branza

Printeaza

O reteta de rulada de carne de vita tocata cu branza telemea, paine, ceapa, usturoi, ou, patrunjel, sare, piper si ulei.

Inrgediente:Rulada de carne cu branza

  • 1 kg carne vită tocată
  • 200 g brânză telemea
  • 1 felie pâine
  • 2 cepe
  • 2 căţei usturoi
  • 1 ou
  • 1 legătură pătrunjel
  • sare
  • piper
  • 2 linguriţe chimen
  • 50 ml ulei

pentru garnitură:

  • 2 ardei roşii
  • 1 căţel usturoi
  • 4 linguri ulei

 

Mod de preparare:

Inmoi pâinea în apă. Cureţi şi toci mărunt ceapa şi usturoiul. Amesteci carnea tocată cu oul, pătrunjelul tocat şi pâinea bine stoar­să. Condimentezi după gust.

Formezi o chiftea lungă şi plată, pe care pui bucăţi de brânză tăiate egal, pe care le acoperi cu marginile chiftelei, astfel încât să fie plasate pe mijloc. Rulada trebuie să fie alungită, ca o pâine, pe care o pui într-o tavă unsă cu ulei. Dai la cuptor până se rumeneşte.

Pregăteşti garnitura aşa: Speli ardeii, apoi îi tai în bucăţi potrivite. Cureţi usturoiul şi îl tai mărunt. La o jumătate de oră după ce rulada a fost băgată în cuptor, pui ardeiul şi usturoiul.

Poti servi rulada alături de un sos de iaurt alcătuit din: 500 g iaurt, sucul şi coaja de la 1/2 lămâie, câteva frunze de mentă.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.