Ruladă de biscuiţi cu rodii

Printeaza

O reteta delicioasa de rulada cu: biscuiti, cacao, unt, zahar pudra, lapte, rom, rodie, menta, rahat, sos de vanilie, fructe de sezon.

Ingrediente:

  • un kilogram de biscuiţi
  • 100 g cacao
  • 250 g unt
  • 150 g zahăr pudră
  • 250 ml lapte dulce
  • o lingură cu rom
  • o rodie
  • 100 g migdale
  • o lingură cu menta tocată
  • 200 g rahat
  • sos vanilie
  • fructe de sezon

Mod de preparare:

Biscuiţii se sfărâmă cu un sucitor sau cu un robot de bucătărie până rezultă o pudră fină.

Rodia se spală, se curăţă seminţele şi se pun peste bis­cuiţi. Migdalele se feliază şi se pun peste rodii împreună cu menta tocată.

Laptele dulce se pune la fiert cu untul, zahărul pudră şi raha­tul tăiat mărunt ca să se topească mai repede. Când totul a devenit ca un sirop mai gros se ia de pe foc, se adaugă cacaua şi romul, se amestecă şi se toarnă peste ingredientele din bol.

Se amestecă totul cu o lingura  de lemn până se încorporează ingredientele şi rezută o compoziţie omogenă.

Când s-a mai răcit, se ia dir compoziţie cu o lingură, se formează rulouri mai mari şi se aşază pe o tavă tapetată cu folie alimentară. Se lasă să se răcească complet, se învelesc in folie şi se introduc la rece pentru minimum o oră.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.