Ruladă de biscuiţi cu rahat

Printeaza

Ruladă de biscuiţi cu rahat

Ruladă de biscuiţi cu rahat

Ingrediente:

  • 500 g biscuiţi cu cacao
  • 500 g biscuiţi albi
  • 500 g zahăr tos
  • 200 g unt
  • 500 g rahat colorat
  • 150 g miezuri de nucă
  • 500 ml apă
  • o sticluţă de esenţă de rom
  • pudră de cacao
  • 100 g ciiocolată neagră
  • nucă de cocos
  • frişca
  • căpşune

Preparare:

Biscuiţii se sfărîmă ctu ajutorul unui sucitor de lemn şi se pun într-un vas mai mare.

Apa şi zahărul tos se pun la fiert într-o oală şi se lasă pînă cînd capătă aspectul uniui sirop.

Se adaugă două linguri de pudră de cacao ceruută, ciocolata ruptă bucăţele, untul tăiat cubuleţe şi se mai ţine pe foc pînă se topeşte ciocolata.

Se ia de pe foc, se adaugă esenţa de rom şi se amestecă cu un tel, ca să nu se formeze cocoloaşe.

Se toarnă peste biscuiţii din vas, se adaugă rahatul şi miezurile de nucă tăiate în bucăţele, zahărul vanilat şi se amestecă pînă cînd rezultă o compoziţie omogenă.

Se presară nucă de cocos pe o folie de aluminiu, se aşază compoziţia, i se dă formă de rulou, se împătureşte şi se introduce la rece.

Se serveşte rece, cu frişca sau salata de capsune.

Ruladă de biscuiţi cu rahat

Rulada de biscuiti cu rahat.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Mi-a placut rulada de biscuit. Un desert bun.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.