Ruladă de curcan cu salvie

Printeaza

O reteta delicioasa de rulada de curcan cu salvie din: ficat de pui, ceapa, mere, ulei, maghiran, sare, piper, snitele subtiri de curcan, bacon, faina, supa si vermut sec.

Ingrediente:Ruladă de curcan cu salvie

  • 250 g de ficat de pui
  • 1 ceapă
  • 3 mere
  • 3 linguri de ulei
  • 2 linguri de măghiran tocat
  • sare
  • piper
  • 4 şniţele subţiri de curcan (a 180 g)
  • 4 felii bacon (kaizer afumat)
  • 8 foi de salvie
  • 250 g de ceapă mică sau arpagic
  • 1 lingură de făină
  • 250 ml de supă
  • 100 ml de vermut sec

 

Mod de preparare:

Tăiaţi ficatul şi ceapa cubuleţe. Curăţaţi merele. Daţi unurointre ele pe râzătoare, iar pe cel de-al doilea tăiaţi-l felioare. Prăjiţi ficatul într-o lingură de ulei cca. 3 minute. Adăugaţi ceapa, măghiranul şi mărul ras, condimentaţi şi prăjiţi totul încă 2 minute.

Condimentaţi carnea de curcan, întindeţi amestecul cu ficat pe ea şi rulaţi-o. înfăşuraţi fiecare rulou cu câte o frunză de salvie şi fixaţi-l.

Curăţaţi arpagicul sau ceapa mică, apoi tăiaţi-l în jumătate. Prăjiţi ruladele în ulei. Căliţi arpagicul, felioarele de mere şi restul salviei. Presăraţi-le cu făină. Turnaţi supa şi vermutul. Inăbuşiţi ruladele cca. 30 de minute.

Ruladă de curcan cu salvie

Rulada de curcan cu salvie

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.