Rulada de curcan cu prune uscate

Printeaza

Rulada de curcan cu prune uscate din: prune uscate, vin rosu, ardei iute, piept de curcan, bacon, ceapa, unt, supa de pui, sare si piper.

Rulada de curcan cu prune uscate

Ingrediente:

  • 100 g prune uscate
  • 50 ml vin rosu dulce
  • 1 ardei iute
  • 800 g piept de curcan
  • 8 felii de bacon
  • 1 ceapa
  • 40 g unt
  • 100 ml supa de pui
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Speli prunele cu apă caldă, le scop sâmburii, dacă au, şi le laşi să se scurgă. Le pui într-un castron cu ardeiul iute tocat şi le laşi acoperite cel puţin o oră.

Speli pieptul de curcan, îl usuci cu prosoape absorbante, îl tai pe lung, după care îl baţi cu ciocanul de şniţele şi-l condimentezi cu sare şi piper, după gust.

Aşezi feliile de bacon pe masă, pui carnea peste ele, iar pe o margine lungă a cărnii aşezi prunele uscate. Rulezi carnea cât mai strâns şi o legi cu sfoară alimentară. Tai ceapa mărunt şi o căleşti în unt până se înmoaie. Adaugi vinul, supa de pui şi torni totul într-un vas termorezistent.

Aşezi rulada, acoperi cu staniol şi o introduci în cuptorul preîncălzit la 190° C pentru 45 de minute. Inlături staniolul şi laşi friptura să se rumenească.

Scoţi sfoara, o aşezi pe un platou şi o serveşti tăiată felii, alături de o garnitură de legume fierte şi trase în unt.

Rulada de curcan cu prune uscate

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • rulada de curcan

1 comentariu

  1. Foarte buna rulada de curcan

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.