Ruladă cu zmeură

Printeaza

Ruladă cu zmeură din: oua, zahar, suc de lamaie, faina, amidon, praf de copt, gelatina, zmeura, branza de vaci, zahar, frisca, zahar vanilat si fulgi de migdale.

Ingrediente:Rulada_cu_zmeura

blat:

  • 5 oua
  • 125 g zahar
  • 1 lingurita suc de lamaie
  • 100 g faina
  • 25 g amidon
  • 1 varf de cutit praf de copt

crema:

  • 3 foite de gelatina
  • 1 borcan de zmeura (370 ml)
  • 250 g branza de vaci
  • 4 linguri zahar
  • 200 ml frisca
  • 1/2 plic zahar vanilat
  • 2 linguri fulgi de migdale

 

Mod de preparare:

Preîncălziţi cuptorul la 200°C. Separaţi ouăle. Bateţi albuşurile spumă şi turnaţi zahărul în ploaie. Adăugaţi sucul de lămâie. în spuma de ou în­corporaţi alternativ făina, praful de copt, amidonul şi gălbenuşurile, amestecând de sus în jos.

Turnaţi acest amestec într-o tavă tapetată cu hârtie pentru copt, uniformizaţi-l şi coaceţi-l 8-10 minute. După ce s-a copt, scoateţi-l şi răsturnaţi-l pe un şervet de bu­cătărie presărat cu zahăr, îndepărtaţi hârtia de copt şi rulaţi blatul. Lăsaţi-l să se răcească acoperit cu şerve­tul. Pentru cremă, înmuiaţi gelatina. Scurgeţi zmeu­ra, pasaţi-o şi daţi-o printr-o strecurătoare.

Ameste­caţi zmeura, brânza şi zahărul. Stoarceţi gelatina şi în­corporaţi-o aici. Bateţi frişca. Adăugaţi zahărul în ploaie şi amestecaţi bine. 3 întindeţi blatul din nou, apoi întindeţi 2/3 din cremă. Rulaţi-l şi îmbrăcaţi-l în restul cremei. Lăsaţi prăjitura 2 ore la rece. Prăjiţi mig­dalele fără adaos de grăsime, lăsaţi-le să se răcească şi presăraţi-le peste ruladă.

Ruladă cu zmeură

Rulada_cu_zmeura

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.