Rulada cu zmeura si smantana

Printeaza

Rulada cu zmeura si smantana din: unt, oua, zahar, faina, esenta de vanilie, gem de zmeura, zmeura, smantana dulce.

Ingrediente:Rulada_cu_zmeura_si_smantana

  • 100 g unt topit, apoi racit
  • 12 oua
  • 350 g zahar
  • 240 g faina

pentru umplutura:

  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 150 g gem de zmeura
  • 400 g zmeura
  • 400 ml smantana dulce

 

Mod de preparare:

Incingi cuptorul şi tapetezi cu hârtie de copt o tavă. Baţi ouăle cu zahărul până când devin o compoziţie pufoasa. Cerni faina şi o incorporezi uşor in compoziţia de oua. Torni untul şi amesteci bine.

Pui jumătate din compoziţie in tava, nivelezi şi coci un sfert de ora, pana devine aurie. Repeţi procedura cu restul compoziţiei, întinzi foile coapte, apoi le rulezi cu un prosop sau in hârtie de copt şi le laşi să se răcească.

Baţi smântână cu vanilia. Derulezi pandişpanul, ungi cu gem de zmeură, apoi cu cremă. Nivelezi ambele compoziţii. Presari dea-supra zmeura. Rulezi şi laşi să se răcească bine, apoi poţi felia şi servi.

Rulada cu zmeura si smantana

Rulada_cu_zmeura_si_smantana

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Angela Constantin

    Foarte buna rulada cu zmeura, vreau si eu sa gust din ea

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.