Rulada cu spanac si carnati

Printeaza

Rulada cu spanac si carnati din: pulpa de porc, ulei, spanac, salvie, vin, carnati, praz, cimbru, unt, morcov, sare, piper.

Ingrediente:Rulada_cu_spanac_si_carnati.jpg

  • 800 g pulpă de porc
  • 2-3 linguri ulei
  • 600 g spanac congelat
  • 2 frunze salvie
  • 1 pahar vin alb
  • 2 cârnaţi proaspeţi
  • sare
  • piper
  • 2 fire de praz
  • 2 crenguţe de cimbru
  • 30 g unt
  • 1 morcov

 

Mod de preparare:

Prăjeşti cârnaţii pe toate părţile, la foc mic, într-o tigaie cu ulei încins. îi scoţi pe şervete absorbante, să se scurgă şi îi cureţi de pieliţă.

Topeşti untul în altă tigaie şi căleşti puţin un fir de praz, în prealabil curăţat şi tăiat mărunt. Adaugi spanacul congelat şi le înăbuşi împreună 10 minute. Sărezi şi condimentezi spanacul după gust, cu sare, piper şi salvie şi laşi amestecul să se răcească.

Tai carnea subţire şi o baţi cu ajutorul ciocanului pentru şniţele, până le aplatizezi şi obţii o foaie de carne groasă de 6-7 cm. Presari pe ambele părţi sare, piper şi cimbru, întinzi un strat de spanac peste bucata de carne, iar pe mijloc aşezi cârnaţii. Rulezi strâns şi legi cu sfoară, ca să nu se desfacă.

Aşezi ruloul într-o tavă unsă cu ulei. Adaugi celălalt fir de praz tocat mărunt, morcovul tăiat cubuleţe şi vinul diluat cu apă. Coci ruloul 50-60 de minute şi stropeşti din când în când rulada, cu sosul din tavă, ca să nu se usuce.

Rulada cu spanac si carnati

Rulada_cu_spanac_si_carnati

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.