Rulada cu portocale, branza si rubarba

Printeaza

Rulada cu portocale, branza si rubarba din: ouă, zahar pudra, soaja si suc de portocale, migdale, rubarbă, cremă de brânză.

Rulada_cu_portocale_branza_si_rubarba

Ingrediente:

  • 4 ouă mari, separate
  • 125 g zahăr pudră
  • coaja si sucul de la 2 portocale
  • 50 g migdale măcinate
  • o tavă de 32 x 22 cm, tapetată cu foaie de copt

Pentru umplutura:

  • 350 g rubarbă
  • 125 g zahăr pudră
  • 200 g cremă de brânză
  • 2 linguri cu zahăr pudră, pentru decor

Mod de preparare:

Preîncălzeşte cuptorul la 180°C. Bate gălbenuşurile şi zahărul până când amestecul devine gros şi cremos, apoi adaugă coaja şi sucul de portocale şi migdalele.

Bate albuşurile până se întăresc şi adaugă-le în compoziţia de gălbenuşuri, amestecând uşor. Toarnă compoziţia în tavă.

Coace blatul timp de 15-20 minute, până când devine ferm la mijloc, apoi scoate-l din tavă. Acoperă-I cu o foaie pergament, iar deasupra aşază o cârpă umedă. Lasă-I să se răcească câteva ore.

Pentru umplutură: taie rubarba în bucăţi de 3-4 cm, pune-le într-un vas termorezistent şi presară zahărul.

Acoperă vasul şi coace-o în cuptor timp de 20-30 de minute, amestecând o singură dată, până când rubarba s-a înmuiat. Scoate-o din cuptor şi las-o să se răcească.

Scurge-o bine. Bate crema de brânză cu zahărul pudră până se înmoaie, apoi amestecă cu rubarba scursă.

Scoate blatul şi întinde-l pe o foaie de copt peste care ai presărat zahăr pudră din belşug. Pune umplutura deasupra, apoi rulează ajutându-te de hârtie.

Aşază rulada pe un platou şi tai-o în felii atunci când o serveşti.

Rulada cu portocale, branza si rubarba

Rulada_cu_portocale_branza_si_rubarba

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.