Rulada cu nuca si ciocolata

Printeaza

Rulada cu nuca si ciocolata din: oua, zahar, faina, cacao, sare, lapte, ciocolata, unt, amidon, nuca.

Ingrediente:Rulada_cu_nuca_si_ciocolata

  • 4 ouă
  • 4 linguri cu zahăr
  • 6 linguri cu făină
  • 1 lingură cu cacao
  • sare

Pentru crema:

  • 500 ml lapte
  • 100 g zahăr
  • 4 gălbenuşuri
  • 200 g ciocolată
  • 1 lingură cu unt
  • 1 linguriţă cu amidon
  • 3 plicuri cu zahăr vanilat
  • 2-3 linguri cu nucă măcinată

 

Mod de preparare:

Pentru blat, freacă gălbenuşurile cu zahărul, apoi adaugă făina împreună cu cacaua.

Bate albuşurile cu un praf de sare şi încorporează-le în crema de mai sus. Răstoarnă totul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi dă la cuptor 12 minute. Scoate imediat foaia pe un şervet de bumbac şi ruleaz-o.

Pentru cremă, pune pe foc laptele cu zahărul şi vanilia. în timp ce se încălzeşte, freacă gălbenuşurile cu amidonul.

Toarnă laptele cald peste gălbenuşuri şi amestecă. Pune din nou pe foc mic şi amestecă încontinuu, iar când a devenit vâscoasă, ia cratiţa de pe foc.

Intre timp, topeşte ciocolata, iar la final, adaugă untul. Toarn-o repede în crema de vanilie şi amestecă. Intinde crema pe blatul întins şi rulează cu grijă.

Unge deasupra cu un strat fin de crem cât să se lipească nuca măcinată pe care o presari deasupra.

Rulada cu nuca si ciocolata

Rulada_cu_nuca_si_ciocolata

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Antoanela Marescu

    Vreau si eu din rulada asta 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.