Ruladă cu mascarpone şi piersici

Printeaza

Ruladă cu mascarpone şi piersici din: albusuri, sare, zahar, alune de padure, mascarpone, smantana, frisca, zahar pudra, piersici, zahar vanilinat, frunze de menta.

 

Ingrediente:Ruladă cu mascarpone şi piersici

pentru blat:

  • 6 albusuri
  • 1 praf de sare
  • 10 linguri zahar
  • 120 g alune de padure fin macinate

pentru crema si decor:

  • 250 g mascarpone
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • 250 ml frisca lichida
  • 2 linguri zahar pudra
  • 600 g piersici proaspete sau din compot
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • cateva frunze de menta

 

Mod de preparare:

Baţi albuşurile spumă tare cu un praf de sare, adaugi treptat câte o lin­gură de zahăr şi baţi în continuare, până se topeşte zahărul.

Incorpo­rezi alunele în bezeaua obţinută şi torni compoziţia în tava tapetată cu hârtie de copt.

Coci blatul în cup­torul preîncălzit, la foc mediu, până devine auriu, îl răstorni pe o hârtie de copt curată, îndepărtezi cu grijă hârtia pe care s-a copt şi îl rulezi împreună cu hârtia curată.

Pentru cremă, mixezi frişca lichidă rece, împreu­nă cu zahărul pudră şi cel vanilinat.

Separat, mixezi mascarpone împreună cu smântână pentru frişcă şi 2-3 linguri de frişcă bătută.

Păstrezi în frigider restul de frişcă.

Păstrezi un fruct pentru decor, iar restul le speli, le cureţi şi le tai în cubuleţe.

Desfaci uşor rulada, întinzi crema şi repartizezi uni­form cubuleţele de pier­sici, păstrând un fruct pentru decor.

O rulezi cu ajutorul hârtiei şi o păs­trezi la rece 2 ore.

O deco­rezi cu frişca rămasă, cu felii de piersică şi cu frun­zele de mentă.

 

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

retete

Ruladă Buturugă de Crăciun cu Ganache de Ciocolată

Ruladă Buturugă de Crăciun cu Ganache de Ciocolată din: oua, zahar, cacao, praf de copt, esenta de vanilie, ciocolata, smantana, unt, zahar pudra. Rulada Buturugă de Crăciun, cunoscută și sub numele de “Bûche de Noël”, este o rețetă tradițională de sărbătoare în Franța. Această variantă clasică combină un blat pufos de ciocolată cu un ganache […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.