Ruladă cu limetă si cafea

Printeaza

O reteta delicioasa de rulada cu: oua, zahar, faina, sare, lapte, limete, ciocolata cu cafea, cacao, frisca, zahar vanilat, compot de  pere.

Ingrediente:

  • 4 ouă
  • 100 g zahăr tos
  • 100 g făină
  • un vârf de linguriţă cu sare
  • 400 ml lapte dulce
  • un plic budincă de vanilie din comerţ
  • două limete
  • 200 g ciocolată cu cafea
  • 50 g cacao
  • frişcă
  • două pliculeţe zahăr vanilinat
  • compot de pere

 

Mod de preparare:

Ouăle se mixează împreună cu sarea şi zahărul tos până îşi dublează volumul. Se adaugă făina, se mixează, şi aluatul se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt presărată cu făină.

Se introduce în cuptorul încins şi se coace 15 minute la foc potrivit. Se scoate din tavă, se răstoarnă pe un prosop umed, se scoate hârtia şi se rulează.

Budinca se prepară conform instrucţiunilor de pe plic, apoi se amestecă bine cij coaja rasă, zahărul vanilinat şi sucul de limetă şi se lasă să se răcească.

Se întinde blatul de ruladă, se  presară cu ciocolata rasă, se întinde deasupra cremă de limetă, se rulează şi se unge cu restul de cremă.

Se introduce la rece şi se lasă să se răcească minimum trei ore. Se scoate, se taie felii, se pudrează cu cacao şi se serveşte imediat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.