Rulada cu lamaie

Printeaza

O reteta de rulada cu lamaie, faina, zahar, oua, amidon, praf de copt, gelatina, smantana si coaja de lamaie.Rulada cu lamaie

Ingrediente:

  • 4 ouă
  • 100 g zahăr
  • 75 g făină
  • 75 g amidon alimentar
  • 1 lingură praf de copt
  • 6 foi gelatină albă
  • 100 ml suc lămâie
  • 400 g smântână
  • 75 g zahăr
  • coajă rasă de lămâie
  • zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Baţi ouăle şi zahărul, la bainmărie, până devin consistente şi spumoase. Adaugi făina, amidonul şi praful de copt şi omogenizezi, întinzi aluatul într-o tavă acope­rită cu hârtie pentru copt şi dai la cuptor pentru 10-12 minute.

Răstorni “foaia” pe un prosop presărat cu zahăr, îndepărtezi hârtia de copt, o înveleşti în pro­sop şi o laşi la răcit. Dizolvi gelatina şi o amesteci cu sucul de lămâie şi coaja apoi adaugi acest amestec peste cel cu gelatină.

Intinzi crema peste blat, rulezi şi laşi la răcit o oră. Decorezi fiecare felie cu zahăr pudră şi, eventual, cu sos de cio­colată sau sirop din dulceaţă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.