Rulada cu inghetata

Printeaza

Rulada cu inghetata

Rulada cu inghetata

Ingrediente:

  • 3 oua
  • 3 linguri de zahar
  • 2 linguri faina
  • 1 pachet zahar vanilat
  • 2 linguri cacao

Pentru crema:

  • 150 g unt
  • 80 g zahar pudra
  • 1-2 linguri de rom

Pentru inghetata:

  • 300 ml lapte
  • 4 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 50 g ciocolata alba
  • 50 g ciocolata cu lapte
  • 300 ml frisca batuta

 

Mod de preparare:

Se bat spumă albuşurile cu zahărul şi zahărul vanilat. Se adaugă gălbenu­şurile, făina şi cacaua. Se amestecă uşor, se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, 8-10 minute.

Blatul copt se răstoarnă pe un şervet stropit cu apă. Imediat se scoate hârtia şi se întoarce. Se acoperă cu alt şervet să nu se usuce.

Pentru cremă, se freacă untul cu zahărul pudră, până se topeşte tot zahărul. Se adaugă romul şi se întinde pe blatul copt. Se rulează atent, se împachetează într-o hârtie şi se pune la frigider. Se taie felii şi se serveşte cu îngheţată şi fructe proaspete.

Pentru îngheţată, gălbenuşurile se bat cu zahărul, apoi se adaugă laptele fierbinte şi se ţine pe foc mic, amestecând continuu, pana se îngroaşă. O parte se amestecă cu ciocolata albă, iar cealaltă parte se amestecă cu ciocolata de lapte. Se lasă să se răcească, apoi se înglobează şi frişca şi se pune la congelator, 3-4 ore.

Rulada cu inghetata

Rulada cu inghetata.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.