Rulada cu gem de afine

Printeaza

Rulada cu gem de afine din: oua, zahar pudra, esenta de vanilie, drojdie, faina, apa, coniac, dulceata de afine si zahar pudra.

Ingrediente:Rulada_cu_gem_de_afine

pentru blat:

  • 3 oua
  • 75 g zahar pudra
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 75 g faina
  • 2 linguri apa

pentru sirop:

  • 100 ml apa
  • 50 g zahar
  • 2 linguri coniac

pentru umplutura:

  • 250 g dulceata de afine

pentru glazura:

  • 100 g zahar pudra

 

Mod de preparare:

Pentru sirop, dizolvi zaharul in apa, lasi sa firba cinci minute si dai vasul deoparte. Cand s-a racit, adaugi coniacul.

Pentru blat, bati galbenusurile spuma cu zaharul, adaugi drojdie dizolvata in doua linguri de apa, esenta de vanilie si faina, in ploaie. Omogenizezi bine, apoi incorporezi usor albusurile batute spuma. Torni compozitia intr-o tava tringhiulare, pe care o tapetezi cu floie speciala de copt. Coci aproximativ 15 minute.

Scoti blatul pe un prosop, pe care l-ai umezit in prealabil, si il rulezi cu tot cu prosop. Il lasi sa se raceasca. Desfaci blatul, il insiropezi usor, fara a exagera, intinzi peste el dulceata de afine si il rulezi la loc. Presari printr-o sita, zaharul pudra.

Lasi rulada la rece o ora-doua, apoi o poti servi.

Rulada cu gem de afine

Rulada_cu_gem_de_afine

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.