Rulada cu frisca si banane

Printeaza

Rulada cu frisca si banane din: faina, cacao, oua, zahar, gelatina, frisca, cappuccino, lamaie, banane, fulgi de ciocolata.

Ingrediente:Rulada_cu_frisca_si_banane

Pentru blat:

  • 4 linguri făină
  • 2 linguri pudră de cacao
  • 5 ouă
  • 7 linguri zahăr
  • sare

Pentru umplutura:

  • 2 pliculeţe gelatină
  • 750 ml friscă lichidă
  • 1 esenţă de vanilie
  • 60 g zahăr pudră
  • 3 linguri praf de cappuccino instant
  • zeama de la 1 lămâie
  • 3 banane
  • fulgi de ciocolată pentru decor

 

Mod de preparare:

Pentru blat, amesteci gălbenuşurile cu jumătate din zahăr până obţii o spumă, albuşurile le baţi cu restul de zahăr şi un praf de sare, iar făina o cerni cu pudra de cacao.

Amesteci cele trei compoziţii uşor, de jos în sus, apoi torni aluatul obţinut într-o tavă tapetată cu foaie de copt şi o dai 10-15 minute în cuptorul bine încins.

Scoţi blatul pe un prosop umezit, îl rulezi cu grijă şi îl lasi să se răcească.

Pui gelatina la înmuiat în apă rece, după care o topeşti, fără să dea în clocot, pe baie de aburi. Baţi frişca împreună cu zahărul pudră, praful de cappuccino şi cu esenţa.

Adaugi gelatina topită şi amesteci bine. O întinzi 2/3 din cremă peste blatul derulat si aşezi bananele tăiate felii, pe care le-ai stropit în prealabil cu zeamă de lămâie.

Rulezi şi dai la frigider, ca să se întărească crema, apoi o scoţi şi îmbraci rulada cu crema rămasă şi decorezi cu fulgi de ciocolată.

Rulada cu frisca si banane

Rulada_cu_frisca_si_banane

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.